Klantcase: Video interne lancering

Logo Van Geloven

Van concept tot video

Een nieuwe robot in een fabriek zet je niet zomaar even neer. Het is een project met veel verschillende stakeholders. Onder andere de fabrieksmedewerkers. Bij Van Geloven in Tilburg begrijpen ze hoe belangrijk is het is om de medewerkers te betrekken bij het uitvoeren van een dergelijk project. 

Om te zorgen dat de medewerkers weten dat de robot eraan komt en wat dit voor hen betekent, bedachten wij een 10-delige videoserie. Van concept tot script en uiteindelijke draaidagen. 

Communicatiedoel: wegnemen van zorgen bij medewerkers

Van Geloven is één van de grootste snackfabrikanten ter wereld en deze nieuwe robot wordt geplaatst om de productiesnelheid te verhogen. Hij kan wel 1.000 snacks per minuut inpakken, en daarom hebben wij hem ‘Snelle’ genoemd. Medewerkers zouden bang kunnen zijn dat zij hierdoor overbodig worden en die angst moet worden weggenomen. De video’s zijn er om mensen te enthousiasmeren en de voordelen van deze machine te benadrukken.

Script Van Geloven
Van Geloven

Van concept tot storyboard en uitvoering 

We bedachten het concept, visuele uitstraling,  ontwikkelden het storyboard en verzorgden de opnames en montage. Vanwege de meertaligheid van de doelgroep zorgden wij ook voor de vertalingen en ondertiteling van de video’s.

We deden dit in opdracht van Van Disseldorp Producties en in samenwerking met Red Panda Productions. 

Videoproductie en distributie

De opnames vonden plaats in de fabriek in Tilburg en we gebruikten echte medewerkers om het verhaal te vertellen. De video’s werden vervolgens op basis van ons distributieschema getoond op alle schermen in het pand en kantine en via de interne personeelsapp. 

Video opnames Van Geloven
Van script tot video Van Geloven

Heb jij een (content)klus die je wilt uitbesteden?